Stenläggning på Bjärehalvön

 

När ska du klippa häcken?

Önskar du en häck som får grannarna att kasta avundsjuka blickar? Då får du se till att ge häcken den kärlek och omvårdnad som den behöver.

– Allt beror ju på vilken häck du har såklart. Tittar vi på lövhäckar går de bra att beskära under både vår och den klassiska JAS-perioden (Juli, Augusti och September). Har du tänkt att gå på offensivt så kan det vara en idé att göra det under vårvinter. Men min avenbok då? Ja, här bör du vara mer försiktig då den lätt blöder under våren och därför ska du vänta med att beskära avenboken till JAS-perioden inträder. Tänk på att vänta med att klippa toppen på bok och avenbok till dess att du nått den önskade höjden, säger Pierre Granberg.

Läs mer

Nyttoinsekter

Insekter! Usch säger somliga, viktiga säger andra. Men vad är nyttoinsekter och vad har de för funktion i våra trädgårdar? Du kanske först och främst tänker på bin och humlor. Men där finns många fler som är viktiga för din trädgård.

Det är lätt att främst tänka på bin, fjärilar och humlor när man hör nyttoinsekter. Men har du tur kan du hitta skinnbaggar. Skinnbaggar? Det låter inte så trevligt. Jodå, skinnbaggarna äter till exempel bladlöss, vissa skinnbaggar har specialiserat sig på fruktträdsspinnkvalster. Sen har vi tvestjärten som hjälper trädgården genom att äta stora mängder bladlöss, kvalster och bladloppor. Finns naturligtvis många fler nyttoinsekter än just de vi tog som exempel här.

 

Läs mer

Köksträdgård eller Potage?

Ordet ”Potage” betyder just köksträdgård på franska. Men vad är en ”Potager” och på vilket sätt skiljer sig den från de mer klassiska köksträdgårdarna? Den främst skillnaden mellan den klassiska köksträdgården och en potager är att potagern innehåller blommor. Men varför blommor? Det lockar till en hel del nyttoinsekter, som humlor och fjärilar, som hjälper […]

Välkomna till oss på Enockssons

Funderar du på att utveckla din utemiljö? Välkommen till oss på Enockssons, vi är ett företag inom trädgårdsanläggning med en historia som sträcker sig från 70-talet och framåt. Vi utgår från Ängelholm och är främst verksamma från Helsingborg i söder till Båstad i norr.

Vi utför allt inom utemiljö, allt från att hjälpa dig med att beskära ditt äppelträd till mer omfattande projekt. Vill du följa vårt dagliga arbete för inspoiration? Följ oss på sociala medier, sök efter Enockssons på instagram och facebook. Vi som arbetar i Enockssons är Robin (som du ser till vänster på bilden) och jag, Pierre Granberg.

Läs mer